Haber

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu: Zirveye tırmanmaya devam etmek istiyoruz

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Trendyol Süper Lig’in 22. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük karşısında aldıkları 2-0’lık galibiyetten mutlu olduklarını ve üst sıralarda yükselmeye devam etmek istediklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Belözoğlu, değerli bir 3 puan aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Geldiğimiz günden bu yana oyuncuların enerjisi beni ve takımımı çok mutlu etti. Kazanmak değerli ve önemli. Antalyaspor maçından sonra kaybettiğimiz Trabzonspor maçı dahil her maçı kazanabilirdik. Büyük bir ivme yakaladık. Gücümüz yettiğince oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gücümüz yettiğince bu yolda devam edeceğiz.” “Puanları toplayıp ön bloktaki takımlardan biri olacağız.”

Transfer çalışmalarına da değinen Belözoğlu, “Oyuncu konusunu dikkatle inceliyoruz. Daha hazır oyuncu istiyoruz. Aslında şu ana kadar 3-4 oyuncu getirebilirdik ama nokta atışı yapmak istiyoruz. Bazı oyuncular istemiyor. Türkiye’deki ligimizi tercih ediyoruz. Maalesef FIFA’nın en önemli oyuncuları “Türkiye, belgeleri çok olan bir ülke. Bu yüzden yüksek fiyatlar ödemediğimiz sürece birçok oyuncu gelmiyor. Türk futbolunun bunu kabul etmesi gerekiyor. Her yıl yüzlerce belge olsa büyük paralar ödemeden bu ülkeye hiçbir oyuncu gelmez. Beklediğimiz bir iki oyuncuyu ikna edemedik ama birçok planımız var.” ifadesini kullandı.

“Eski takımınız Inter’den transfer yapacak mısınız?” Soruya Belözoğlu, “Hele Inter gibi takımların oyuncuları burayı yani Ankara’yı bilseler çok sevinirler ve gelmek isterler. Ama 6 ay için 1 milyon Euro ödeyemeyiz. En iyi oyuncuyu arıyoruz. Sezon ortasında transferler risklidir, kulübümüze en az mali yük oluşturur.” “En iyi katkıyı sağlayacak kişileri kadromuza katmak istiyoruz. Bir veya iki oyuncuyla bitirme aşamasındayız.” o cevapladı.

“Her maçı kazanmak için oynayacağız”

Emre Belözoğlu, hafta sonu ligde karşılaşacakları Fenerbahçe maçına da değindi ve şunları söyledi:

“Fenerbahçe ligin başkanıdır ve kaliteli oyunculara sahiptir. Ligin en iyi takımlarına sahip iki gruptan biridir. Galatasaray ve F.Bahçe en iyi iki takıma sahiptir. Kadıköy’de oynamak zordur, oynamak da zordur. Bireysel olarak benim için kendi planlarımız ve kendi doğrularımızla oraya tekrar gideceğiz. “Ankaragücü’nü en iyi şekilde temsil edeceğiz. Her maça kazanmak için çıkacağız. Zor bir maç bizi bekliyor. Kazanmak için senaryomuzu takip edeceğiz.”

Göreve geldikten sonra performansı artan ve son haftalarda gol atan genç oyuncu Ali Kaan Güneren’e övgüde bulunan Belözoğlu, “Ben ona ‘golcü’ diyorum. Gelişimini görmek bizi mutlu ediyor. Önünde daha uzun yıllar var. Umarım bunları onunla birlikte görürüz. Ankaragücü buraya çok uzak.” “Değerli bir oyuncu yetiştirecek. Artık oyuncu yetiştirmemiz gerekiyor. Performansı gerçekten takdire şayan.” değerlendirmesini yaptı.

altintas-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu