Meyed Yönetim Kurulu Seçimleri Yapıldı
Tarıma dayalı, üreticiden tüketiciye değer üreten, katma maliyetli bir sektörde; Meyvelerin zaman ve mekan fark etmeksizin tüketilmesine olanak sağlayan yüksek besin değeri ile stratejik öneme sahip meyve suyu sektörü, 1 milyar dolarlık ihracat hedefiyle güçlü gelişimini sürdürüyor. Ambalaj, yardımcı ürünler, makine firmaları ve laboratuvarların yanı sıra markalı ürün ve yarı mamul üreticilerinin de aralarında bulunduğu 48 üyesi ile sektörün çatı kuruluşu olan MEYED Meyve Suyu Sanayicileri Derneği, Olağan Genel Kurulu’nu İstanbul’da gerçekleştirdi. günleri geride bıraktı ve yeni İdari Konseyini başlattı.
Yönetim Kurulu içindeki görev dağılımında, DİMES CEO’su Ozan Diren üst üste ikinci kez MEYED Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilirken, Aromsa Genel Müdürü Murat Yasa, Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atanmıştır. yönetmenler.
Meyve suyu sektörünün bahçeden bardağa uzanan negatif karbon fiyat zinciri, üreticiden tüketiciye yayılan fayda üretimi ve yüksek kadın istihdam oranı ile kapsayıcı bir kaliteye sahip olduğunu belirten Ozan Diren, Yönetim Kurulu Başkanı Yöneticiler, “Derneğimiz de sektörün genelini kapsayan yüksek bir temsil gücünü ifade ediyor; Meyve suyu sektörünün fiyat zincirini de içine alan yapısı derneğimizin demokratik ve katılımcı yönetim kültürüne de yansımaktadır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılı, Derneğimizin 30. yıl dönümüdür. Kurucu Liderimiz Prof. Dr. Aziz Ekşi ve kurucu üyelerimizden bu yana sektöre değer katan firmaları temsil eden yöneticilerimiz Birliğimizde sorumluluk alarak, üreticiye, tüketiciye ve ekonomiye fayda sağlayan ekosistemimizin bütünsel faydasına hizmet etmektedir. 30. yılımızda bu bütünsel faydayı daha da artırmayı ve topluma daha doğru anlatmayı hedefliyoruz. Geçmişte görev alan ve bayrak değişimi ile yeni dönemde göreve başlayan Yönetim Kurulumuzdaki tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kurucu Önderimiz Aziz Ekşi’den bu yana geçmiş dönem liderlerimize, yönetim ve kontrol kurullarımızda, çalışma gruplarımızda ve genel sekreterlik ekiplerimizde görev yapan ve görev yapan tüm değerli isimlere de teşekkürlerimi sunuyorum.”
Ozan Diren sözlerini şöyle sürdürdü: “2022’de 450 milyon doları aşan Türkiye meyve suyu ihracatının 2023’te yarım milyar doları geçeceğini öngörüyoruz. sektörümüzün yoğun çabaları ile her yıl Daha da önemlisi yerli girdilerle üretim ve ihracat yapan sektörümüz net ihracatta çok ileri bir seviyede ve yarım milyar dolar düzeyine ulaşan ihracatımız yüzde 95 gibi istikrarlı bir dış ticaret fazlası veriyor. Ekonomik maliyeti bu kadar yüksek olan sektörümüz, Türkiye’de bir milyon çiftçiden alım yaparak tarıma ve kalkınmaya çok değerli faydalar sağlıyor. Sektörümüz rekabetçi yapısının yanı sıra teknik bilgi, mühendislik, Ar-Ge, teknoloji ve makine parkuru gibi alanlarda da dünyada saygın bir yerdedir. Ülkemizin sürdürülebilir doğal zenginliği olan meyve çeşidimiz rekabet gücümüzü daha da ileriye taşımaktadır. Kendimize 1 Milyar Dolar ihracat hedefi koyduk ve doğru tarım politikaları ve sanayi dinamikleri sağlandığı takdirde bu hedefe yakın gelecekte ulaşılacağına inanıyor ve bu yöndeki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Daha uzun vadeli hedefimiz ise Türkiye’nin 17 milyar dolar civarında olan dünya pazarındaki payını yüzde 10’lar seviyesine çıkarmak.”
Ayrıca İlker Güney (Limkon), Mahmut A. Duruk (Aroma), Osman Güldoğdu (Meysu), Cem Kurt (Dimes Türkiye), Melike Koçoğlu (Tamek), Pleasant Ocak (Anadolu Etap) ve Berkan Berk (ADM Wild) MEYED Yönetim Kurulu. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacaklardır.
İpek İşbitiren MEYED’in Genel Sekreteridir.
Sektörün gelişimine katkı sağlayan MEYED, ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle kamu, özel sektör ve STK’lar nezdinde konunun paydaşlarını, uzman akademisyenleri ve sektörü bir araya getirerek ortak akıl ve ortak çözümler üretmeyi hedeflemektedir. tarım, çevre, gıda sanayi, ihracat, beslenme ve sağlık alanları. profesyonellerini bir araya getiriyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı